Curriculum



Klik op een categorie om de projecten te zien:

Tentoonstellingen en andere presentaties (solo)

2014 Mensen van het Douanehuisje 
Documentaire Een levend schilderij


2014 Mensen van het Douanehuisje 
Permanent kunstwerk, 16 teksttegels in bestrating rond Douanehuisje


2013 Beelden van Het Balkon 
tegeltableaus, samenwerking met bewoners


2011 Mensen van het douanehuisje 
videoproject, publieksparticipatie


2004 Galerie Phoebus Rotterdam 
Ladenkastenproject, Rotterdam


2003 De Strip, Vlaardingen 
werkperiode in gastatelier, fotografie, video, audio en interactie met buurtbewoners


2003 Vleugels voor de Kat 
werkperiode in gastatelier, fotografie, video, audio en interactie met buurtbewoners


2001 Jak en Rok, computer bewerkte foto 
Collectie Gemeente Museum Maassluis en Jan Anderson Streekmuseum Vlaardingen

2000 Over-Water, Boedapest-Rotterdam 
‘Installatie, video, audio, interactiviteit, projectie


1999 Als oorijzers vertellen 
Gemeentemuseum Maassluis


1998 Achter de Steppe 
videoinstallatie, video, audio, grasmat


1995 Verborgen verhalen van de Kilimanjaro 
Installatie, vloerscuptuur, audio en interactiviteit


1990 De tafel van Simonides van Keos 
Installatie, tafelsculpturen van gipsvormen en kaarsen


1989 Het meisje en de Blauwe vis 
etalage, vloerscuptuur en foto's


1989 Aan het beeld voorbij, een blauwdruk 
Installatie, video, geluid en performance,


1989 Aan het Beeld voorbij, een blauwdruk 
'Parapluiefabrieken' Nijmegen , Stedelijk Museum Het Prinsenhof, Delft, 'Oude Kraan' Arnhem


1989 Beeld-Strijd 
Live videoproject, Doetinchem en Nijmegen


1988 Ontwikkelingssubsidie 
Provincie Gelderland

1985 Meisje met de rode haren 
performance in lege fabriekshal, video, audio


Tentoonstellingen en andere presentaties (groeps)

2015 Museum Maassluis, expositie Het goud van Maassluis in kader van het museum weekend 
tekeningen, gemengde techniek


2012 Mensen van het douanehuisje 
documentaire en vloertegels in bestrating rond huisje


2011 Incitato-NL, Pand Paulus Schiedam 
Duo expositie Geertrui van de Craats en Vaissier


2010 Vrouw met twee paarden 
Korte film, onderdeel van 'One On One', gepresenteerd tijdens Rooms, Artots Den Bosch en in de Sub-Urban Video Lounge te Rotterdam


2009 Grandmother 
historical photo project, manipulated photo


2009 War Horse White 
Installation, video, audio, projection


2006 Soccer Sucks 
Eénminutenfilm, 'Oneminutefestival' Ketelhuis en Video Vortex 1, Montevideo, Amsterdam


2003 De Strip, Vlaardingen 
werkperiode in gastatelier, fotografie, video, audio en interactie met buurtbewoners


2003 Vleugels voor de Kat 
werkperiode in gastatelier, fotografie, video, audio en interactie met buurtbewoners


2001 Jak en Rok 
Historisch fotoproject, op computer bewerkte foto


2001 Bruidsschat 
Historisch Museum Het Schielandhuis, Rotterdam Culturele Hoofdstad van Europa


2001 De kunst der dingen 
Hollandia galerie Vlaardingen

2000 Goeie Maatjes 
Gemeentemuseum, Maassluis


1999 Haarzaak 
(Internationaal) Filmfestival, Utrecht en Rotterdam, NOS televisie


1998 Save the Date 
Multiples


1997 Selectie 1997 
Stichting Kunstuitleen Zeeland, Middelburg

1997 XXL 
georganiseerd door Kunstgebouw, Den Haag

1996 Rotterdam- Vladivostok 
Installatie, tekst , openbare ruimte, schetsontwerp


1996 De Factor Mens 
installatie, lichtbakken, video en audio


1996 Uit het Diepst der Aarde 
Installatie, wandsculptuur, video en audio


1996 Galerie Phoebus Rotterdam 
Ladenkastenproject

1995 Verborgen verhalen van de Kilimanjaro 
Installatie, vloerscuptuur, audio en interactiviteit


1992 Mongoolse Nachten, Man is Mortal 
‘Biënnale Gelderland ‘92, Arnhem en Nijmegen en Kunstkanaal Amsterdam, Rotterdam en Den Haag


1991 Walking 6-XL 
6 billboards, tijdelijk kunstwerk


1990 De tafel van Simonides van Keos 
Installatie, tafelsculpturen van gipsvormen en kaarsen


1990 Het meisje en de blauwe vis 
Installatie, vloersculpturen, foto, wandteksten, video en audio


1989 Aan het beeld voorbij, een blauwdruk 
Installatie, video, geluid en performance,


1989 Aan het Beeld voorbij, een blauwdruk 
'Parapluiefabrieken' Nijmegen , Stedelijk Museum Het Prinsenhof, Delft, 'Oude Kraan' Arnhem


1989 Ontdekkingstocht door de wereld van de IJstoren 
Videoinstallatie op lokatie, 'De Uitleg' Kronenburgerpark, Nijmegen


1987 Museum Commanderie van St. Jan 
Nijmegen

1987 Arti et Amicitea, Amsterdam 
groepstentoonstelling


1987 Gele Rijder 
Arnhem


1985 Meisje met de rode haren 
performance in lege fabriekshal, video, audio


Filmografie

2014 Mensen van het Douanehuisje 
Documentaire Een levend schilderij


2014 Mensen van het Douanehuisje 
Documentaire Een levend schilderij


2012 Mensen van het douanehuisje 
documentaire en vloertegels in bestrating rond huisje


2011 Mensen van het douanehuisje 
videoproject, publieksparticipatie


2010 Vrouw met twee paarden 
Korte film, onderdeel van 'One On One', gepresenteerd tijdens Rooms, Artots Den Bosch en in de Sub-Urban Video Lounge te Rotterdam


2010 War Horse White 
korte film, tentoonstelling INCITATO-NL in Schiedam en filmprogramma VIDEO VARIO Sub- Urban Video Lounge, Rotterdam


2009 War Horse White 
Installation, video, audio, projection


2009 War Horse White 
Installation, video, audio, projection


2007 Samen 113 
korte film, Internationaal Filmfestival Rotterdam, Rotterdams perspectief.


2006 Soccer Sucks 
Eénminutenfilm, 'Oneminutefestival' Ketelhuis en Video Vortex 1, Montevideo, Amsterdam


2004 Beestenboel 
De Strip Vlaardingen, Galerie Phoebus Rotterdam


2004 Leeg, Asielkat en Gijs 
De Strip, Vlaardingen, Galerie Phoebus Rotterdam


2001 Bruidsschat 
Historisch Museum Het Schielandhuis, Rotterdam Culturele Hoofdstad van Europa


2001 Docent vakcursus korte documentaire en videomontage Beeldfabriek, Rotterdam 


1999 Haarzaak 
(Internationaal) Filmfestival, Utrecht en Rotterdam, NOS televisie


1998 Achter de Steppe II 
W139 TV-uitzending, Amsterdam


1997 Moois 
Cultuurprogramma Rijnmond TV, Neon Film/TV, Rotterdam

1997 6x Den Haag 
Woningbedrijf Den Haag

1992 Mongoolse Nachten, Man is Mortal 
‘Biënnale Gelderland ‘92, Arnhem en Nijmegen en Kunstkanaal Amsterdam, Rotterdam en Den Haag


1990 Het meisje en de blauwe vis 
Installatie, vloersculpturen, foto, wandteksten, video en audio


1989 Aan het beeld voorbij, een blauwdruk 
Installatie, video, geluid en performance,


1989 Aan het Beeld voorbij, een blauwdruk 
'Parapluiefabrieken' Nijmegen , Stedelijk Museum Het Prinsenhof, Delft, 'Oude Kraan' Arnhem


1989 Ontdekkingstocht door de wereld van de IJstoren 
Videoinstallatie op lokatie, 'De Uitleg' Kronenburgerpark, Nijmegen


1989 Beeld-Strijd 
Live videoproject, Doetinchem en Nijmegen


1988 Medewerker AV-festival Arnhem en Nijmegen 


Advieswerk

2009 Free lance educatief medewerker Stedelijkmuseum Schiedam (heden) 


2007 bestuurslid stichting kunstuitleen Maassluis (tot 2009) 


2007 Begeleiden totstandkoming 'maritiem monument' Maassluis 


2006 Lid Raad van Advies Boekmanstichting Amsterdam (heden) 


2005 Lid commissie project & activiteiten subsidies, CBK- Rotterdam (tot 2007) 


2004 Projectvoorstel Douanehuisje en directe omgeving 
Gemeente Maassluis


2000 Lid pool adviseurs kunst in de openbare ruimte, Provincie Utrecht 


2000 Lid werkgroep Kunst in de Openbare ruimte, CBK- Dordrecht (tot 2009) 


1999 Lid commissie beeldende kunst, Gemeente Gouda (tot 2002) 


1999 Onderzoek naar het gebruik van nieuwe media in de openbare ruimte, publicatie 
Stroom hcbk te Den Haag , Amsterdams Fonds voor de Kunst , de Rotterdamse Kunststichting en CBK-Groningen


1997 Ontwikkeling kunstplan ‘Kunst in het land over de Waal’ 
Als lid van de Commissie Beeldende Vormgeving van de gemeente Nijmegen

1996 Begeleiding opdracht Scholengemeenschap Goerree Overvlakkee 
Namens de adviescommissie Cultureleraad Zuid-Holland


1995 Begeleiding opdracht ondernemers vereniging Leerdam 
Namens de adviescommissie Cultureleraad Zuid-Holland


1994 Lid Adviescommissie Culturele Raad Zuid-Holland (tot 1997) 


1992 Lid Commissie Beeldende Vormgeving, gemeente Nijmegen (tot 1998) 


Nevenactiviteiten

2009 Free lance educatief medewerker Stedelijkmuseum Schiedam (heden) 


2009 Museum teacher Stedelijk museum Schiedam 


2001 Docent vakcursus korte documentaire en videomontage Beeldfabriek, Rotterdam 


2000 CKV-projecten op Voortgezet Onderwijs, Vlaardingen 


1988 Medewerker AV-festival Arnhem en Nijmegen 


1983 Allerlei organisatorische functies op het gebeid van de organisatie van tentoonstellingen, Kunstenaarsinitiatieven en advieswerk in de Gemeente Nijmegen 


Aangekocht werk

2008 De grote verzameling Westwijk huisdieren, fotocollage 
Waterweg Wonen Vlaardingen

1997 True Faces II en Koplampen, multiples 
Kunstuitleen Maassluis

1997 Koplampen II, IV en VII, gemengde techniek op papier 
Kunstuitleen Zeeland middelburg

1995 True Faces I, multiple 
Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

1992 Het meisje en de blauwe vis, video 
Centrum Beeldende Kunst Dordrecht

1992 Mongoolse Nachten, Man is Mortal, video 
Kunst Centrum Delft

1990 Het meisje en de blauwe vis, video 
Kunst Centrum Delft

1989 Aan het beeld voorbij een Blauwdruk, video 
Stadscollectie gemeente Mijmegen

1989 Aan het beeld voorbij een Blauwdruk, video 
Arthoteek Den Haag

1989 Beeld-Strijd, video 
Arthotheek Den Haag

Opdrachten

Publicaties en catalogi

geen Maassluis een (nadere) kennismaking 
Fotoboek over Maassluis, foto\'s van meerdere kunstwerken zijn opgenomen

2010 One on One, painting poetry film music, Kevin Toma 
catalogus gelijknamig project van Dôro Krol

2008 Fussball im Film, Jan Tilman 
lexikon des Fussbalfilms

2008 Systems 
New book Jeanne van Heeswijk Rotterdam

2007 The Dutch Shorts 2006 
Catalogus overzicht van korte films in Nederland

2006 The Dutch Shorts 2005 
Catalogus overzicht van korte films in Nederland

2004 De Strip, Canis Zijlmans 
Jeanne van Heeswijk Rotterdam

2000 Inspiratiebronnen, Yvonne Lens 
Hollandia galerie Vlaardingen

1999 Pleidooi voor het gebruik van hedendaagse beeldmiddelen en technologieën bij de toepassing van kunst in openbare ruimten 
Geertrui van de Craats Maassluis, zie ook


1998 Aa kunst/2 
Manifestatie Aa kunst/2 Groningen

1996 Rotterdam Vladivostok 
organisatie Rotterdam Vladivostok

1995 Stroomopwaarts 
Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

1994 Uitgave over mijn werk, Daan van Spijebroek 
Commanderie van St jan (nu Valkhof museum) Nijmegen

1992 Biënnale Gelderland, Ans van Berkum 
GBK Arnhem en Nijmegen

1991 Desk 
W139 Amsterdam

1990 Opdrachten, Aankopen provincie Gelderland 1988-1990, Felix Vilanueva 
Provincie Gelderland Arnhem

1988 Nederland 4, de Nederlandse Kunstvideo, Ans van Berkum 
Stedelijk Museum Het Prinsenhof Delft

1988 8 Installaties 
Parapluiefabriek Nijmegen

Subsidies en beurzen

2004 Subsidie Prins Bernhard Fonds 
Voor het laten maken van website

2000 Projectsubsidie, provincie Zuid-Holland 
Over-Water, Boedapest-Rotterdam

1999 Produktiesubsidie Rotterdams Filmfonds 
Haarzaak

1997 NCDO, VBO 
subsidie kleinere projecten, Achter de Steppe

1996 Projectsubsidie 
Centrum Beeldende Kunst Rotterdam, Achter de Steppe

1993 Beroepskostenvergoeding 
Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst

1992 Beroepskostenvergoeding 
Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst


1990 Werkbeurs 
Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst

Alles inklappen