Wethouder 'opent' bij Douanehuisje QR- code van de film 'Een levend schilderij

11-12-2014

Vrijdag 7 oktober heeft wethouder Keijzer van de Gemeente Maassluis bij het Douanehuisje de QR-code van de "Een levend schilderij, verhalen van de mensen van het Douanehuisje" geactiveerd. Wanneer je de code scant kan je nu ook bij het huisje zelf de film bekijken.
“Een levend schilderij” is een documentaire, die is gemaakt in het kader van mijn project “Mensen van het Douanehuisje”. In de documentaire zijn op een karakteristie manier de verhalen van de vaste en toevallige bezoekers van de bankjes rond het Douanehuisje op het havenhoofd van Maassluis vastgelegd.De persoonlijke verhalen en herinneringen worden vermengd met historisch beeldmateriaal en zijn een weergave van de beleving van de omgeving rond het huisje door de tijden heen en de rijke maritieme historie van Maassluis. Ook komt een oud werknemer van het douanekantoortje aan het woord.

In april 2014 is in het kader van dit project het permanente kunstwerk “Mensen van het Douanehuisje” onthuld. Het kunstwerk bestaand uit 16 tekstplaten met markante uitspreken van de geïnterviewde en is in de bestrating rond het huisje aangebracht ga naar http://www.geertruivandecraats.nl/project.php?p=201Terug Afdrukken