Mensen van het Douanehuisje

Documentaire Een levend schilderij


Zaterdag 30 augustus is tijdens het Maassluise Filmfestival mijn nieuwste film “Een levend schilderij” in première gegaan. Daarnaast heeft vrijdag 7 oktober wethouder Keijzer van de Gemeente Maassluis bij het Douanehuisje de QR-code van de film "geopend". Wanneer je de code scant kan je nu ook bij het huisje zelf de film bekijken.

“Een levend schilderij” is een documentaire, die is gemaakt in het kader van mijn project “Mensen van het Douanehuisje”. In de documentaire zijn op een karakteristieke manier de verhalen van de vaste en toevallige bezoekers van de bankjes rond het Douanehuisje op het havenhoofd van Maassluis vastgelegd. De persoonlijke verhalen en herinneringen worden vermengd met historisch beeldmateriaal en zijn een weergave van de beleving van de omgeving rond het huisje door de tijden heen en de rijke maritieme historie van Maassluis. Ook komt een oud werknemer van het douanekantoortje aan het woord.‘Een levend schilderij’ is een intrigerend portret van een bijzondere plek waar heden en verleden samenkomen in een levend schilderij.

In april 2014 is in het kader van dit project het permanente kunstwerk “Mensen van het Douanehuisje” onthuld, bestaande uit 16 tekstplaten met markante uitspreken van de geïnterviewde, in de bestrating rond het huisje.Ga voor foto's naar pagina kunstwerk

De documentaire is voor €20,00 te koop bij boekhandel Het Keizerrijk en Mastersound beide op de Noorvliet en Museum Maassluis op de Zuiddijk in Maassluis. U kan hem ook altijd bij mij zelf bestellen.
M:gvdcraats@hetnet.nl
T:0620907148Afbeeldingen:

Terug Afdrukken